Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на 145-ца...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: Съвет за покупка на 145-ца...

Първоначално публикувано от mishoboss
    В момента усилено си търся кола, която да отговаря на следните изисквания: сравнително малка, добре изглеждаща, с колкото се може повече екстри, колкото се може по-голяма година и най-важното - за без пари

Харесал съм една 145-ца 98-ма година 1.9 TD (води се 2.0 в някои страни) за 5400 лв. Няма аларма, лети джанти и тн. глезотии. Леко е поодраскана и поожулена от тук от там. Иначе от вътре е доста запазена. Та въпроса е... струва ли си? Всеки който питам за мнение казва "бягай далече". И аз знам, че няма място за сравнение на "италианка" с "германка" особено що се отнася до дизел, но разликата в цените е 2-3 бона. Също така знам, че точно този модел (както и 146-цата) в първите 2 години от производството са с маса дефекти по купето. След 97-ма са изчистени доста от тях, но все пак съм доста скептично настроен към италианските коли и в частност Алфа ромеото.

Бих се радвал на някакво мнение на човек притежаващ именно дизеларката, за да каже с какви проблеми се е сблъсквал до момента (знам, че слабото място на италианския дизел е турбото).

Благодаря предварително за всяко едно мнение по темата.
    На Горубляне има една за 5200, 1.9ТД само че е без климатик и има забележки, иначе двигателят й е добър. Леко е ръждясала на 2 места което ми се вижда странно за Алфа. Щях да я купя ако имаше климатик и ми бяха свалили 1000лв.
    Алфа Ромео 145, 1.6 боксер `95г,

Comment

Първоначално публикувано от roussinov
      На Горубляне има една за 5200, 1.9ТД само че е без климатик и има забележки, иначе двигателят й е добър. Леко е ръждясала на 2 места което ми се вижда странно за Алфа. Щях да я купя ако имаше климатик и ми бяха свалили 1000лв.
      А, ако ти я бяха подарили съвсем щеше да си доволен, нали

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
        Първоначално публикувано от roussinov
        А, ако ти я бяха подарили съвсем щеше да си доволен, нали
        Eстествено! А ти за 6000 ли ще я вземеш
        Алфа Ромео 145, 1.6 боксер `95г,

Comment

Щом е ръждясала значи е била нещо удряна или чуквана....може да е било малко, но може да е била силно ударена....А това и липсата на климатик определено си свалят 1000лв.. А аз лично не бих си купил кола от там
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от mishoboss
            В момента усилено си търся кола, която да отговаря на следните изисквания: сравнително малка, добре изглеждаща, с колкото се може повече екстри, колкото се може по-голяма година и най-важното - за без пари

Харесал съм една 145-ца 98-ма година 1.9 TD (води се 2.0 в някои страни) за 5400 лв. Няма аларма, лети джанти и тн. глезотии. Леко е поодраскана и поожулена от тук от там. Иначе от вътре е доста запазена. Та въпроса е... струва ли си? Всеки който питам за мнение казва "бягай далече". И аз знам, че няма място за сравнение на "италианка" с "германка" особено що се отнася до дизел, но разликата в цените е 2-3 бона. Също така знам, че точно този модел (както и 146-цата) в първите 2 години от производството са с маса дефекти по купето. След 97-ма са изчистени доста от тях, но все пак съм доста скептично настроен към италианските коли и в частност Алфа ромеото.

Бих се радвал на някакво мнение на човек притежаващ именно дизеларката, за да каже с какви проблеми се е сблъсквал до момента (знам, че слабото място на италианския дизел е турбото).

Благодаря предварително за всяко едно мнение по темата.
            Е на това се вика овча работа. Тоя бил казал, оня бил чул..... На мене пък спецялно немските таралясници са ми най-противните. Гният по-бързо от крушите ми на терасата То не са ръжди, то не е чудо. А за здравината им..... ах тези легендиии, ах тези митовее
            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
            sigpic
            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Я ми го пратете в Плевен на двудневен курс по овладяване на автомобила, та да миряса момчето. Две години вече - горд собственик на бижуто от подписа, което не мога да ти се начудя, принизяваш до Их Либе Дих
              Alfa Ti amo Romeo 145 1,9 TDL 1998 180 d.p. = 90 h.p.

Comment

Нека и аз да кажа нещо Нямам никакъв опит в детайли така както хората във форума разбират от всяко нещо. Карам си колата от 1 декември. Преди това имах Ситроен дизел. Перфектен! Да не говорим за раход и за това, че 9 години не я докоснах изобщо. Само консумативи. Но за какво говорим? Алфата е съсвсем друго нещо. няма да ги сравняваме. Всъщност това се оказа колата, която маи наи ми отговори на начина на каране и на темперамент. Да не говорим, че до момента за 2 месеца нищо не е мръднало и колата спи отвсякъде. Ето това е което и колегите казват. Всичко е много относително когато се взема на старо. Иначе Алфата е супер и деиствително, ако си обичаш колата и си я гледаш, тя ще ти върне стократно това отношение.
                Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Working...
                X